Friday, February 20, 2015

Jadwal Gereja

GKI Pondok Indah, Minggu:
Jam 6.30, 9.00 & 17.00

Gereja Apostolik Kuningan:
Rabu 19, Sabtu 17, Minggu 09 

Tuesday, February 17, 2015

Wooden Tea Box


Thank you S for your thoughtful gift... I've been wanting to have one since years ago, been looking around for ages and finally... It's mine!!! 



"Cry. Forgive. Learn. Let go and Move on. Let your tears water the seeds of your future happiness."



V Day Brunchie with My Sayang HBR



Sunday, February 15, 2015

Cafetaria RSPI




Aku lupa share di blog ini, bahwa makanan di cafetaria RSPI semuanya enak-enak ;)

Rekomendasi kue dariku:
- jungkung: kuah santan & isi kelapa
- bacang ayam & bacang spesial isi ayam & telor 
- arem-arem isi daging & sayur semuanya enak 
- donatnya enak dan lembut
- panada kurang lembut sih ;(
- risoles ;)

Makanan rekomendasiku:
- lontong cap gomeh
- spinach tofu
- siomay lengkap 
- nasi goreng beras merah

Ini makanya tiap berobat dari dulu selalu minta rujukan ke RSPI soalnya sekalian wisata kuliner hahahahha ;) lokasinya enak, dekat pertokoan, dekat perbankan, dekat PIM, dekat tol, dekat rumah Mamah & accessible dari Cijantung ;) 

Sukaaaaaa


MCU at RSPI - The Review


Kalau ambil paket MCU lengkap, waktu yang perlu disisihkan: mulai jam 8am selesai jam 1pm.

Semua pemeriksaan dilakukan dalam satu klinik. 

Lebih mudah Booking untuk weekdays daripada weekend (Sabtu).

Setelah Puasa 10 jam, langsung ke admission untuk pendaftaran, dikasih baju ganti, sandal putih & kunci loker.

Setelah ganti baju, nunggu di ruangan yg cukup nyaman, nonton TV sebentar, suster manggil untuk ukur tensi, tinggi & berat badan.

Suster mengambil sampel darah, lumayan banyak ;) susternya ramah sekali ;) 

Pemeriksaan USG rahim, mamae oleh dokter. 

Pemeriksaan EKG, dipasang alat rekam, jalan diatas treadmill 20 menit dengan sepatu olahraga sambil nonton TV :) 

Boleh makan ;) Disediakan brunch dalam klinik, kalau ada sanak saudara yang antar mau makan, bisa beli dengan harga 88rb (Jan 2015). Menunya enak: siomay ikan, kailan sapi, ayam rebus, bubur ayam, panada, kopi, teh dll.

Pemeriksaan Gigi oleh dokter gigi.

Pemeriksaan mata oleh dokter spesialis mata yang super galak ;) tapi baik sih ;)

Pemeriksaan tes telinga, masuk ruangan kedap suara, disuruh pencet bel kalau mendengar bunyi

Disuruh tiup alat semacam balon untuk liat pernapasan

Difoto rontgen dada

Konsultasi ke dokter umum: cek riwayat kesehatan secara umum, apakah ada penyakit bawaan dari keluarga, cek penyakit keturunan, keluhan penyakit sehari-hari, pernah operasi atau tidak, apakah ada alergi obat atau tidak, periksa Ambeien, periksa THT.

Papsmear oleh SpOG, sama sekali tidak sakit, ditangani langsung sama dokter yang baik hati ;) 

Hasil darah sudah selesai, bisa konsultasi ke ahli gizi nutrisi untuk monitor level kolesterol, gula darah, tekanan darah tinggi dll

Bole ganti baju & pulang ;) 

Suka sama pelayanannya ;) 


Enjoying every sunset & looking forward to every sunshine



Skincare


Aku kemarin banyak ngobrol sama Stely tentang skincare line yang baik untuk kulit, yaitu tidak mengandung paraben, parafin, SLS, etc 

Sejak pembicaraan tersebut, aku jadi lebih berhati-hati membeli pelembab , shampoo dll 

Sebelum beli barang, akhirnya aku baca secara detail bahan yang terkandung didalamnya ;) biasanya aku sering malas baca tapi sekarang aku jadi lebih care ;) 

Btw, setelah googling, aku ketemu beberapa barang yang bagus untuk kulit: 

- moisturizer: Moogoo 
- lip care: Moogoo / TBS Vit E
- shampoo: Rainforest The Body Shop 
- condie: Rainforest TBS 


Chemicals we should avoid



Source: treehugger.com

The whole industry has a “innocent-till-proven-guilty” approach to ingredients. Unless a chemical used in beauty products is proven to cause harm to human health, it is classified as GRAS, or “generally recognized as safe.” This classification is upheld by the U.S. FDA and hardly has the best interests of consumers at heart.

The best thing we consumers can do is read ingredient lists carefully in order to avoid chemicals that are known to be harmful, even though they continue to be widely used. Here is a list of the top 20 toxins to avoid, according to Gillian Deacon’s 2011 book There’s Lead in Your Lipstick: Toxins in Our Everyday Body Care and How to Avoid Them.

Coal Tar: A known carcinogen banned in the EU, but still used in North America. Used in dry skin treatments, anti-lice and anti-dandruff shampoos, also listed as a colour plus number, i.e. FD&C Red No. 6.

DEA/TEA/MEA: Suspected carcinogens used as emulsifiers and foaming agents for shampoos, body washes, soaps.

Ethoxylated surfactants and 1,4-dioxane:Never listed because it’s a by-product made from adding carcinogenic ethylene oxide to make other chemicals less harsh. The Environmental Working Group (EWG) has found 1,4-dioxane in 57 percent of baby washes in the U.S. Avoid any ingredients containing the letters "eth."

Formaldehyde: Probable carcinogen and irritant found in nail products, hair dye, fake eyelash adhesives, shampoos. Banned in the EU.

Fragrance/Parfum: A catchall for hidden chemicals, such as phthalates. Fragrance is connected to headaches, dizziness, asthma, and allergies.

Hydroquinone: Used for lightening skin. Banned in the UK, rated most toxic on the EWG’s Skin Deep database, and linked to cancer and reproductive toxicity.

Lead: Known carcinogen found in lipstick and hair dye, but never listed because it’s a contaminant, not an ingredient.

Mercury: Known allergen that impairs brain development. Found in mascara and some eyedrops.

Mineral oil: By-product of petroleum that’s used in baby oil, moisturizers, styling gels. It creates a film that impairs the skin’s ability to release toxins.

Oxybenzone: Active ingredient in chemical sunscreens that accumulates in fatty tissues and is linked to allergies, hormone disruption, cellular damage, low birth weight.

Parabens: Used as preservatives, found in many products. Linked to cancer, endocrine disruption, reproductive toxicity.

Paraphenylenediamine (PPD): Used in hair products and dyes, but toxic to skin and immune system.

Phthalates: Plasticizers banned in the EU and California in children’s toys, but present in many fragrances, perfumes, deodorants, lotions. Linked to endocrine disruption, liver/kidney/lung damage, cancer.

Placental extract: Used in some skin and hair products, but linked to endocrine disruption.

Polyethylene glycol (PEG): Penetration enhancer used in many products, it’s often contaminated with 1,4-dioxane and ethylene oxide, both known carcinogens.

Silicone-derived emollients: Used to make a product feel soft, these don’t biodegrade, and also prevent skin from breathing. Linked to tumour growth and skin irritation.

Sodium lauryl (ether) sulfate (SLS, SLES):A former industrial degreaser now used to make soap foamy, it’s absorbed into the body and irritates skin.

Talc: Similar to asbestos in composition, it’s found in baby powder, eye shadow, blush, deodorant. Linked to ovarian cancer and respiratory problems.

Toluene: Known to disrupt the immune and endocrine systems, and fetal development, it’s used in nail and hair products. Often hidden under fragrance.

Triclosan: Found in antibacterial products, hand sanitizers, and deodorants, it is linked to cancer and endocrine disruption. Avoid the brand Microban.

Work hard in silence and let the success make the noise

Review: Luxton Hotel Bandung

Hotelnya bagus, bersih, dekat dengan pusat belanja, bisa jalan kaki ke factory outlet, banyak resto dan pusat jajan, atau kalau niat juga bisa kok jalan ke Dago ;) My fave thing about this hotel is on they're breakfast venue, they have big window overlooking down to Jalan Raya Juanda, it's really nice being there when you have breakie in the morning with your loved ones ;) On sunday morning, Dago-Juanda area is really packed with people jogging / walking ;)

Cafe di dalam hotel Luxton juga punya varian kue terbaru yang enak banget: Brownies Ketan Hitam ;) 

Sukaaaaa





Saung Angklung Udjo @Bandung

Ok baiklah, karena kita lagi di Bandung, maka harus mampir ke Saung Angklung Udjo untuk beli souvenir sundanese dan titipan Angklung dari Carol, sempat menyesal kenapa gak beli banyak karena ternyata Angklungnya lagi diskon ;( 

Balik sana lagi yiukkk ;) 




Jalan-Jalan ke Kampusnya Heng

Syenengnya bisa mampir lagi ke kampusnya Heng ;) Dulu kesana pas masih pacaran, sekarang kesana lagi pas sudah resmi hahahhaha *apa seh*

Anyway, ITB masih asri, hijau dan selalu nyenengin terutama di Minggu pagi setelah habis hujan ;) 





Origin Organic Kitchen @Bandung

Aku sebenarnya sudah lama dengar Origin tapi selama cuti, selalu gak sempat ke Bandung ;( Akhirnya kali ini mumpung Heng ada reuni Tambang ITB, kita bela-belain kesana ;) Origin sudah buka sejak jam 8 pagi, they have lots of breakie menu and taste really good. 

We really enjoyed the interior of the Resto ... They kinda mixed the food and great decor altogether ;) It was a lovely Sunday being there... They did a great job! We felt so relaxed and energized going back home ;)

Would love to visit Origin again!




Coffee


Drug addict is so last era...
What's in trend rite now is being a coffee addict ;) 


Brunch with BFFs







Thinking of you Inov sayang

Saturday, February 14, 2015

Valentine's Day


Our family is the greatest Valentine's day gift... They may not be perfect... They might be crazy, dysfunctional or peculiar... But they're the one who love us unconditionally... Friends may come & go, but our #family is the one who gonna stand by our side no matter what, from time to time, in every conditions, in sickness & in health, in times of good or bad...
To strengthen & to support us...
Our family... The rock of our lives ❤️

#happyvalentinesday #love #familyfirst #gratefulheart

Saturday, February 7, 2015

Thank you Lord

Thank you Lord
You've been so good to me... 
I'm grateful for all of my blessings... 



Bakmie Aloi


Hai Kokoh Aloi, sepertinya Bakmie buatanmu mengandung salah satu zat aditif, entah ganja atau kokain.
Seolah-olah bila belom mampir di kedaimu, saya pasti sakau berattt 😭
Kapan buka cabang di Papua?
#fatgalsproblem


Tuesday, February 3, 2015

Tips Sehat

Tips dari dokter utk menghindari masalah pencernaan/usus/Ambeien: 
mkn buah & sayur rutin tiap hari (pagi siang sore), 2liter air putih, hindari gorengan, pedas & daging merah. Jgn mengedan saat BAB, jgn berdiri/duduk terlalu lama. Kunyah makanan 30kali sebelum ditelan agar usus proses dgn baik. 
BAB sehari biasanya 1-3 kali.